Fragen

Schließen
* I hereby grant consent to the processing of my personal data by AGIT Agnieszka Rydz with its registered office in Lublin, ul. 3 Maja 16/7, 20-078 for the purposes of contacting me. Your personal data will not be disclosed to third parties.
* - Pflichtfeld
Fragen
Online-Reservierung
Nagrody Hotelu Agit

Agit nagrodzony podczas festiwalu Restaurant Week

Maj 2017


Najlepsze danie główne: HOTEL AGIT


Czytaj cały artykuł...

Mistrz kuchni Hotelu Agit Jean Bos opowiada o swoich pasjach kulinarnych

Maj 2016


Jedzenie jest przeżyciem, poszczególne składniki potraw dostarczają człowiekowi duchowych doznań. Gastronomia jest sztuką, obiad może być spektaklem teatralnym ze scenografią, dymami i światłami. Ryba może mieć smak czekolady, mięso smak palonego siana. Fascynuje mnie zabawa kolorem, smakiem i formą na talerzu.

Rozmawia: Waldemar Sulisz


Czytaj cały wywiad...

Hotel Agit gościł Szefów Kuchni z całego świata

5 czerwca 2016

"To było bardzo smakowite podsumowanie kulinarnej eskapady 60 szefów kuchni z całego świata w Lublinie. Czarodzieje kuchni ugotowali dla mieszkańców Lublina swoje narodowe potrawy. Były rozmowy o smakach, wzruszenia i pożegnania. Wszyscy mówili jednym głosem: Lublin jest fantastyczny. Chcą tu przyjechać za rok."


Czytaj więcej...

Jean Bos, szef kuchni Hotelu Agit w wywiadzie dla Dziennika Wschodniego

2 czerwca 2016

"W Polsce najpierw znalazłem miłość. Wtedy zdecydowałem się otworzyć w Polsce Akademię Molekularną z warsztatami i szkoleniami w Hotelu Agit w Lublinie. Pytają mnie dziennikarze, dlaczego nie ściągnąłem ich do Warszawy. A dlaczego nie do Lublina? – pytam."

Z Jeanem Bosem rozmawia krytyk kulinarny Waldemar Sulisz


Czytaj więcej...

Niezapomniany Dzień Dziecka w Hotelu Agit

1 czerwca 2016

To był wyjątkowy i pełen miłych wrażeń dzień. Spędziliśmy dzisiejsze przedpołudnie na wesołych zabawach i ciekawych niespodziankach, które czekały na nas w Hotelu Agit.


Czytaj więcej...

Artykuł w Gazecie Wyborczej na temat kuchni molekularnej
z udziałem naszego Mistrza Kuchnii, Jeana Bosa

- To kuchnia, w której dania podawane są w inny sposób. Zmienia się ich wygląd, ale na końcu jest to samo - właściwy smak.

Unika się w niej tłuszczu i smażenia, dzięki czemu jest zdrowsza. Stawiamy głównie na gotowanie lub pieczenie w niskiej temperaturze. Warunkiem jest bezwzględne trzymanie się receptur - mówi Jean Bos, obecny szef kuchni Hotelu Agit.

Okazuje się, że taka metoda gotowania ma dwie ważne zalety: jest zdrowsza, ale i oszczędniejsza.

- Przy tradycyjnym smażeniu można stracić nawet 40 proc. wagi i co najmniej tyle samo smaku oraz wartości odżywczych niż przy gotowaniu próżniowym. Poza tym ma się większą kontrolę na produktem - mówi Jean Bos.


Źródło

Artykuł z Kuriera Lubelskiego poświęcony unikalnej kuchni molekularnej i daniom wegańskim, których można skosztować tylko w Restauracji Hotelu AGIT.

Agit kusi klientów oryginalnymi potrawami kuchni molekularnej inspirowanej jedzeniem dla... kosmonautów.

W menu znajdziemy np. podwędzaną golonkę pod mglistą kopułą, serwowaną z gratin z ziemniaków i spaghetti. Każdy łasuch będzie urzeczony oglądając wyjątkowy pokaz kuchni molekularnej, gdy na jego oczach szef kuchni zaserwuje lody sorbetowe z ciekłego azotu.

Czytaj więcej...

Artykuł w dodatku do Gazety Wyborczej "Lubelskie Smaki”

Niegdyś gotował w pałacu królewskim w Belgii, teraz jego potraw mogą próbować Lublinianie

To, co wyróżnia Hotel AGIT spośród innych, to niezwykłe menu, które kusi swoich gości oryginalnymi potrawami kuchni molekularnej przygotowywanymi przez samego Jeana Bosa...

Więcej...

Nasza restauracja Eco wśród 10 najlepszych restauracji w Lublinie.

5 grudnia 2014 r.

Artykuł w Dzienniku Wschodnim

Przedstawiamy restauracje Lublin, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności...

Czytaj więcej...
  • Bestes Preis-Leistungs-Verhältnis.
  • Ein exzellentes Hotel für Reisede.
  • Das angenehmste Hotel in Lublin!
  • Sehr empfehlenswert. Bequem und gemütlich. Der Service auf höchstem Niveau.
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies.X