Masz pytanie?

Zamknij
* Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę AGIT Agnieszka Rydz z siedzibą w Lublinie, ul. 3 Maja 16/7, 20-078, wpisaną do CEIDG, posiadającą numer NIP 9462158036, REGON 431013440 w celach niezbędnych do kontaktu ze mną. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom.
* - pola obowiązkowe

Restauracja ECO

Restauracja działa w zgodzie z ogólną ideą hotelu: żyj zdrowo.

Szef kuchni dokłada wszelkich starań aby wszystkie dania były zarówno smaczne, jak i zdrowe. W naszej ofercie znajdą Państwo dania tradycyjne, jak również dietetyczne (w tym catering dietetyczny), dla osób szczególnie ceniących sobie zdrowy tryb życia.

Sale restauracyjne i bankietowe mieszczące do 200 osób, zaskoczą Państwa ciekawymi propozycjami: m.in. otwarta kuchnia, bufet rodzinny - niedzielne obiady molekularne i eko dla rodzin z dziećmi (dzieci jedzą za 1 zł), przygotowywanie dań na oczach gości ze świeżych, ekologicznych, wybranych przez nich składników.

Ciekawą ofertą dla rodzin z dziećmi jest możliwość skorzystania z fachowej opieki nad Waszymi pociechami w Strefie Dziecka, podczas gdy rodzice korzystają z oferty restauracji, Centrum Spa lub Siłowni w naszym obiekcie. Naszym gościom serwujemy również pyszne desery, aromatyczną kawę i alkohole z całego świata.

Oferta restauracji AGIT dostępna jest zarówno w restauracji hotelowej, jak i w formie cateringu.

Zapraszamy Państwa do spróbowania prawdziwej gościnności i zasmakowania fachowej obsługi!

Szef kuchni: Jean Bos. www.jeanbos.com.pl Dyplomowany mistrz Kucharski Belgii i Francji twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce.
Karta dań
Mistrz kuchni
Osiągnięcia
Najlepsze danie główne w Polsce
Zobacz galerię
Najlepsze danie główne w Polsce
<
>
Nagrody
Opinie
Galeria
  • Nagroda Best Hotel 2015 dla Hotelu Agit

    Best Hotel Award 2015

    Najlepszy hotel konferencyjny w Polsce
    Hotele *** w Polsce - 3 miejsce

  • Nagroda Best Hotel 2014 dla Hotelu Agit

    Best Hotel Award 2014

    Najlepszy hotel *** w Polsce

  • Nagroda Laur Eksperta 2015 dla Hotelu Agit

    Laur Eksperta 2015

    kategoria: usługi hotelowe

  • Nagroda Hotel Przyjazny Rodzinie dla Hotelu Agit w Lublinie

    Hotel Przyjazny Rodzinie

    Najlepszy hotel sieciowy miejski w Polsce

Zobacz więcej...
Karta dań

Wiosna/Lato 2017;

Przystawki
Troć wędzona, spaghetti z buraczkami i pianką z wasabi
15
białe wytrawne Duquesa de la Victoria, Hiszpania
Sałatka z kaczką i gruszką, cieciorka i winegret wiśniowy
18
czerwone wytrawne Las Corazas Tempranillo, Hiszpania
Sałatka wiosenna z królikiem i jajkiem przepiórczym
22
białe wytrawne Agit Reserve de l’Aube, Francja
Carpaccio z burakami z serkiem kozim i sosem balsamico
10
białe wytrawne Agit Reserve de l’Aube, Francja
Ręcznie siekany tatar wołowy z marynowanymi dodatkami
29
czerwone wytrawne Hope Bay Shiraz, RPA
Zupy
Delikatny rosół z makaronem
12
Żurek z borowikami z wędzonym boczkiem i jajkiem
15
Krem z maślanki z kwiatami i pianką buraczkową
11
Zupa rybna po lubelsku
16
Dania główne
Filet z kurczaka na szpinaku truflowym, placki ziemniaczane
29
białe wytrawne Hope Bay Chenin Blanc, RPA
Czarny makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami cherry w sosie cytrynowym
35
białe wytrawne Antano Sauvignon Blanc, Chile
Ragout oraz polędwiczka wieprzowa, krem z selera i pierożki z grzybami
34
czerwone wytrawne Nero d’Avola, Włochy
Filet z kaczki w sosie daktylowym, serwowany z purée z palonego bakłażana oraz szparagami
39
czerwone wytrawne Grande Reserve Syrah Grenache, Francja
Medalion z łososia na czarnym ryżu, serwowany z sałatką na ciepło z pomidorkami cherry, szpinakiem i bobem
43
białe wytrawne Grande Reserve Chardonnay Viogner, Francja
Pieczona szynka z jelenia na kapuście kiszonej, puree marchewkowe i sos Bordelaise
43
czerwone wytrawne Grande Reserve Syrah Grenache, Francja
Stek z dorsza z pomarańczą, purée z zielonego groszku, esencja kopru włoskiego
29
białe wytrawne Afectus, Portugalia
Grillowana polędwica wołowa otulona z boczkiem, rzepa karmelizowana i purée marchewkowe
59
czerwone wytrawne Grande Reserve Syrah Grenache, Francja
Makaron tagliatelle z borowikami i serem pecorino
22
białe wytrawne Agit Reserve de l’Aube, Francja
Desery
Ciasto czarnuszka z owoców leśnych z bezą cytrynową
19
białe półsłodkie Tres Erres Blanco Semidulce, Hiszpania
Sernik z serem mascarpone i polewą czekoladową
18
białe półsłodkie Tres Erres Blanco Semidulce, Hiszpania
Puchar lodów molekularnych z owocami sezonowymi
19
białe półsłodkie Tres Erres Blanco Semidulce, Hiszpania
Suflet czekoladowy podany z lodami waniliowymi i orzechami
19
czerwone półsłodkie Oro de la Vega Tinto Semidulce, Hiszpania
Dania dla dzieci
Rosół drobiowy z makaronem i marchewką
7
Pierożki ruskie okraszone skwarkami lub masełkiem
9
Pierożki z mięsem okraszone skwarkami lub masełkiem
10
Chrupiące fileciki z kurczaka z frytkami i mizerią lub pomidorkiem, lub inną wybraną surówką
10
Paluszki rybne z frytkami i wybraną surówką
10
Jean Bos
Jean Bos. Mistrz Kuchni Hotelu Agit

Mistrz Kuchni Hotelu Agit

Specjalista w dziedzinie kuchnii molekularnej.

Laureat wielu prestiżowych nagród.

  • Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji,
  • Prekursor kuchni molekularnej w Polsce.
  • Posiada ponad 30-letnie doświadczenie w swoim zawodzie.
  • Był szefem kuchni pałacu królewskiego w Brukseli dla króla Baudouina I i jego małżonki Fabioli, towarzysząc im w 260 oficjalnych wizytach międzynarodowych
  • W latach 90-tych był szefem kuchni w pałacu księcia Rainera w Monako, a później szefem kuchni Grand Hotel de Cala Rossa na Korsyce (wówczas 2 gwiazdki w prestiżowym przewodniku Michelin).
  • W 2007 roku otrzymał dyplom i medal „Najlepszy Kucharz Świata”
  • W 2008 roku zdobył Oskara Kulinarnego w kategorii Osobowość Kulinarna
  • W 2013 r. otrzymał Order Leopolda II od jego Królewskiej Mości Króla Belgii Alberta II za całokształt twórczości kulinarnej

I miejsce dla najlepszej kuchni w Lublinie
Restaurant Week 2016

Restaurant Week Lublin

Dyplomy naszych kucharzy:

Dyplomy kucharzy Hotelu Agit

Wyróżnienie - Artykuł w dodatku do Gazety Wyborczej "Lubelskie Smaki"

Jean Bos Hotel Agit restauracja Lublin Lubelskie Smaki


Hotel Agit został wyróżniony przez Króla Belgii jako organizator gastronomii na balu zorganizowanym w Ambasadzie Belgii w Warszawie z okazji wizyty królewskiej pary w Polsce


Dla studentów zniżka 10% w naszej restauracji:

Bistroclub

  • Hotel nowoczesny, pokoje świetnie urządzone. Położony w cichym miejscu. Świetna restauracja, pyszne jedzenie. Bardzo miła obsługa. Naprawdę polecam.
  • Wszystko było nawet powyżej oczekiwań! Goście byli zachwyceni przemiłą obsługą oraz wyśmienitym jedzeniem i niespodziankami dla uczestników.
  • Polecam wszystkim - zestresowanym, złaknionym dobrej kuchni, zakochanym, i tym tylko się lubiącym.
  • Pomysłowo rozplanowane. Sporo miejsc parkingowych. Miła obsługa. Polecam na wyjazdy służbowe i prywatne.
  • Dzieciaki wyjeżdżały z tego Hotelu zapłakane… przez dwa dni szalały na dworze skacząc na trampolinach, dmuchańcach, szalejąc na boisku do siatkówki...
  • Tak pysznych i nietypowo przygotowanych potraw nie jadłam jeszcze nigdy. Łosoś na czarnym ryżu to po prostu poezja! Szczerze polecam!
  • Pachnące czystością pokoje, rozpalone świece, kominki zapachowe i róże w wazonach... Na pewno wrócimy do tego hotelu!
  • Restauracja Hotelu Agit to strzał w 10! Obsługa szybka i profesjonalna, a zamówione jedzenie - pierwsza klasa
  • Jedno z lepszych śniadań hotelowych, jakie kiedykolwiek jadłem. Naprawdę rewelacja.
  • Wspaniałe potrawy kuchni molekularnej
  • Bardzo polecam. Wygodnie przytulnie. Obsługa na bardzo wysokim poziomie.
  • Nielimitowany dostęp do całodobowej, dobrze zaopatrzonej siłowni. Pomocny personel. Pyszne dania w restauracji
Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies.X