Masz pytanie?

Zamknij

Polityka prywatności i cookies

* Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę AGIT Agnieszka Rydz z siedzibą w Lublinie, ul. 3 Maja 16/7, 20-078, wpisaną do CEIDG, posiadającą numer NIP 9462158036, REGON 431013440 w celach niezbędnych do kontaktu ze mną. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom. Zapoznałem się z treścią polityki prywatności oraz polityką cookies
* - pola obowiązkowe

Restauracja

Restauracja działa w zgodzie z ogólną ideą hotelu: żyj zdrowo.

Szef kuchni dokłada wszelkich starań aby wszystkie dania były zarówno smaczne, jak i zdrowe. W naszej ofercie znajdą Państwo dania tradycyjne, jak również dietetyczne (w tym catering dietetyczny), dla osób szczególnie ceniących sobie zdrowy tryb życia.

Sale restauracyjne i bankietowe mieszczące do 200 osób, zaskoczą Państwa ciekawymi propozycjami: m.in. otwarta kuchnia, bufet rodzinny - niedzielne obiady molekularne dla rodzin z dziećmi (dzieci jedzą za 1 zł), przygotowywanie dań na oczach gości ze świeżych, wybranych przez nich składników.

Ciekawą ofertą dla rodzin z dziećmi jest możliwość skorzystania z fachowej opieki nad Waszymi pociechami w Strefie Dziecka, podczas gdy rodzice korzystają z oferty restauracji, Centrum Spa lub Siłowni w naszym obiekcie. Naszym gościom serwujemy również pyszne desery, aromatyczną kawę i alkohole z całego świata.

Oferta restauracji AGIT dostępna jest zarówno w restauracji hotelowej, jak i w formie cateringu.

Zapraszamy Państwa do spróbowania prawdziwej gościnności i zasmakowania fachowej obsługi!

Szef kuchni: Jean Bos. www.jeanbos.com.pl Dyplomowany mistrz Kucharski Belgii i Francji twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce.
Karta dań
Mistrz kuchni
Nagrody
Zobacz galerię
Najlepsze danie główne w Polsce
<
>
Nagrody
Opinie
Galeria
  • Nagroda Best Hotel 2015 dla Hotelu Agit

    Best Hotel Award 2015

    Najlepszy hotel konferencyjny w Polsce
    Hotele *** w Polsce - 3 miejsce

  • Nagroda Best Hotel 2014 dla Hotelu Agit

    Best Hotel Award 2014

    Najlepszy hotel *** w Polsce

  • Nagroda Laur Eksperta 2015 dla Hotelu Agit

    Laur Eksperta 2015

    kategoria: usługi hotelowe

  • Nagroda Hotel Przyjazny Rodzinie dla Hotelu Agit w Lublinie

    Hotel Przyjazny Rodzinie

    Najlepszy hotel sieciowy miejski w Polsce

Zobacz więcej nagród...
Karta dań

2018;

Przystawki
Pralina z kaczki na cykorii z physalis i sos porto
19
Floriography Blooming Red, RPA
Aosta wołowa na musie szczypiorkowym, konfitura z czerwonej cebuli i suprem borowikowy
15
Sabadie Rouge, Francja
Ręcznie siekany tatar wołowy z marynowanymi dodatkami
35
czerwone wytrawne Santa Lucia Sangiovese Losco, Hiszpania
Podwędzany śledź z marynowaną śliwką na zielonej sałacie z grzankami
15
białe wytrawne Preignes Viognier, Francja
Zielone sałaty z marynowanymi gąskami, płatkami parmezanu i dresingiem balsamico
19
białe wytrawne Naturvin Tempranillo, Hiszpania
Sałatka z pieczonym indykiem, ananasem, kukurydzą i serem żółtym
15
białe wytrawne Naturvin Verdejo, Hiszpania
Zupy
Flaki z boczniaka
19
Żurek z borowikami z wędzonym boczkiem i jajkiem
19
Pianka z dyni z tagliatelle
15
Zupa rybna z ryb słodkowodnych z kulkami risotto
19
białe wytrawne Half Mile Creek Semillon/Sauvignon Blanc, Australia
Dania główne
Makaron pappardelle z nutą pomarańczy z łososiem, grillowanymi krewetkami w czosnku i małżami św. Jakuba
49
białe wytrawne Preignes Tradition Viognier, Francja
Okoń ‘cordon bleu’ na sosie rakowym, ziemniaki chateau i bukiet warzyw
39
białe wytrawne Quinta de Aves Chardonnay, Hiszpania
Pieczony boczek i krewetki królewskie, pianka kminkowa i groszek cukrowy
29
białe wytrawne Frey Sohler Riesling, Francja
Polędwica wołowa z fermentowanymi orzechami włoskimi i polenta
59
czerwone wytrawne Cederberg Merlot/Shiraz, RPA
Filet z kurczaka na szpinaku truflowym, placki ziemniaczane
35
czerwone wytrawne Vistalba Corte C, Argentyna
Makaron spaghetti z polędwiczką wieprzową z pomidorkami cherry i szpinakiem w sosie śmietanowo-pomarańczowym
19
białe wytrawne Frey Sohler Riesling, Francja
Podwędzana golonka pod mglistą kopułą, serwowana z puree ziemniaczanym i spaghetti warzywno-chrzanowym
35
czerwone wytrawne Preignes Cabernet Sauvignon, Francja
Ragout z jelenia oraz polędwiczka wieprzowa z kremem z selera i pierożki z grzybami
39
czerwone wytrawne Parato Finca Renardes Tempranillo,, Hiszpania
Łosoś na czarnym ryżu, sałatka z pomidorkami koktajlowymi i bobem
55
białe wytrawne Cederberg Chenin Blanc, RPA
Desery
Sernik na kruchym spodzie z sorbetem malinowym
19
białe półsłodkie Weingut Koegler Riesling Mild, Niemcy
Suflet czekoladowy podany z lodami waniliowymi i orzechami
25
białe półsłodkie Parató Xarel·lo XXV, Hiszpania
Zielone jabłka z wasabi, lody maślankowe z chutney paprykowym
25
białe półsłodkie Parató Xarel·lo XXV,, Hiszpania
Krem brulée z dyni, cygaro brandy i węgiel jadalny
19
Dania dla dzieci
Rosół drobiowy z makaronem i marchewką
12
Pierożki ruskie okraszone skwarkami lub masełkiem
9
Chrupiące fileciki z kurczaka z frytkami i mizerią lub pomidorkiem, lub inną wybraną surówką
10
Burger drobiowy z frytkami
10
Jean Bos
Jean Bos. Mistrz Kuchni Hotelu Agit

Mistrz Kuchni Hotelu Agit

Specjalista w dziedzinie kuchnii molekularnej.

Laureat wielu prestiżowych nagród.

  • Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji,
  • Prekursor kuchni molekularnej w Polsce.
  • Posiada ponad 30-letnie doświadczenie w swoim zawodzie.
  • Był szefem kuchni pałacu królewskiego w Brukseli dla króla Baudouina I i jego małżonki Fabioli, towarzysząc im w 260 oficjalnych wizytach międzynarodowych
  • W latach 90-tych był szefem kuchni w pałacu księcia Rainera w Monako, a później szefem kuchni Grand Hotel de Cala Rossa na Korsyce (wówczas 2 gwiazdki w prestiżowym przewodniku Michelin).
  • W 2007 roku otrzymał dyplom i medal „Najlepszy Kucharz Świata”
  • W 2008 roku zdobył Oskara Kulinarnego w kategorii Osobowość Kulinarna
  • W 2013 r. otrzymał Order Leopolda II od jego Królewskiej Mości Króla Belgii Alberta II za całokształt twórczości kulinarnej

I miejsce dla najlepszej kuchni w Lublinie
Restaurant Week 2016

Restaurant Week Lublin

Dyplomy naszych kucharzy:

Dyplomy kucharzy Hotelu Agit

Wyróżnienie - Artykuł w dodatku do Gazety Wyborczej "Lubelskie Smaki"

Jean Bos Hotel Agit restauracja Lublin Lubelskie Smaki


Hotel Agit został wyróżniony przez Króla Belgii jako organizator gastronomii na balu zorganizowanym w Ambasadzie Belgii w Warszawie z okazji wizyty królewskiej pary w Polsce


Dla studentów zniżka 10% w naszej restauracji:

Bistroclub

  • Hotel nowoczesny, pokoje świetnie urządzone. Położony w cichym miejscu. Świetna restauracja, pyszne jedzenie. Bardzo miła obsługa. Naprawdę polecam.
  • Wszystko było nawet powyżej oczekiwań! Goście byli zachwyceni przemiłą obsługą oraz wyśmienitym jedzeniem i niespodziankami dla uczestników.
  • Polecam wszystkim - zestresowanym, złaknionym dobrej kuchni, zakochanym, i tym tylko się lubiącym.
  • Pomysłowo rozplanowane. Sporo miejsc parkingowych. Miła obsługa. Polecam na wyjazdy służbowe i prywatne.
  • Tak pysznych i nietypowo przygotowanych potraw nie jadłam jeszcze nigdy. Szczerze polecam!
  • Pachnące czystością pokoje, rozpalone świece, kominki zapachowe i róże w wazonach... Na pewno wrócimy do tego hotelu!
  • Restauracja Hotelu Agit to strzał w 10! Obsługa szybka i profesjonalna, a zamówione jedzenie - pierwsza klasa
  • Jedno z lepszych śniadań hotelowych, jakie kiedykolwiek jadłem. Naprawdę rewelacja.
  • Wspaniałe potrawy kuchni molekularnej
  • Bardzo polecam. Wygodnie przytulnie. Obsługa na bardzo wysokim poziomie.
  • Nielimitowany dostęp do całodobowej, dobrze zaopatrzonej siłowni. Pomocny personel. Pyszne dania w restauracji
  • Wspaniały hotel dla podróżników
  • Super miejsce w rozsądnej cenie
  • Catering weselny był najlepszy na świecie
  • Rewelacja – jeszcze tak kompleksowego obiektu nie spotkałam
  • Idealne miejsce na wesele
  • Kuchnia to po prostu raj dla żołądka
  • Najlepszy stosunek jakości do ceny
  • Jedno z lepszych śniadań hotelowych jakie kiedykolwiek jadłem
  • Wesele w hotelu dopięte na ostatni guzik
  • Przepyszne jedzenie, przemiła obsługa, pokoje czyste i pachnące
  • Widać, że hotel stawia na jakość!
  • Naprawdę polecam, dużo podróżuję i wiem, że w takiej cenie trudno znaleźć tak dobry hotel
  • Wspaniałe miejsce do odpoczynku, spotkań i organizacji imprez
  • Pokoje świetnie umeblowane i wyposażone, obsługa przesympatyczna
  • Kuchnia na światowym poziomie, przepyszne śniadania i doskonała karta menu
  • Gorąco polecam. Miejsce w pełni przygotowane dla rodzin z dziećmi. Czyściutkie pokoje. Miła obsługa
  • Kuchnia na miarę 5-gwiazdkowego hotelu
  • Spokojny, klimatyczny hotel w dogodnej lokalizacji. Bogata oferta usług SPA, siłownia i przestronne sale
  • Niesamowite doświadczenie kulinarne, dania na bardzo wysokim poziomie
  • Nielimitowany dostęp do całodobowej, dobrze zaopatrzonej siłowni. Pomocny personel. Pyszne dania w restauracji
Informujemy, że serwis korzysta z plików cookies. Polityka prywatności/cookies.
Zgadzam się