Artykuł w Gazecie Wyborczej na temat kuchni molekularnej z udziałem naszego Mistrza Kuchnii, Jeana Bosa
Приезд
Отъезд
скидки от 10 % на каждое бронирование

Artykuł w Gazecie Wyborczej na temat kuchni molekularnej z udziałem naszego Mistrza Kuchnii, Jeana Bosa

18 февраля 2016

To kuchnia, w której dania podawane są w inny sposób. Zmienia się ich wygląd, ale na końcu jest to samo - właściwy smak.

Unika się w niej tłuszczu i smażenia, dzięki czemu jest zdrowsza. Stawiamy głównie na gotowanie lub pieczenie w niskiej temperaturze. Warunkiem jest bezwzględne trzymanie się receptur - mówi Jean Bos, obecny szef kuchni Hotelu Agit.

Okazuje się, że taka metoda gotowania ma dwie ważne zalety: jest zdrowsza, ale i oszczędniejsza.

- Przy tradycyjnym smażeniu można stracić nawet 40 proc. wagi i co najmniej tyle samo smaku oraz wartości odżywczych niż przy gotowaniu próżniowym. Poza tym ma się większą kontrolę na produktem - mówi Jean Bos.

Cały artykuł mogą Państwo przeczytać tutaj.

Бюллетень
Подпишитесь на нашу рассылку.
Этот веб-сайт использует куки.

По его просмотр вы принимаете наши Cookies политики, в соответствии с настройками браузера. Подробнее в политике конфиденциальности.

ОК, закройте